Hayvanlarda Kastrasyon (Kısırlaştırma)
Kastrasyon (Kısırlaştırma) Ankara
Westvet olarak, erkek kedi ve köpeklerinize uzman veterinerlerimiz tarafından güvenilir ve konforlu kısırlaştırma ameliyatı (kastrasyon) hizmeti sunuyoruz. Bu sayede hem evcil hayvanınızın sağlığını koruyoruz
Kastrasyon Nedir?
Kastrasyon, erkek bir kedinin veya köpeğin testislerinin cerrahi olarak alınması işlemidir. Bu işlem kısırlaştırma olarak da bilinir.
Kastrasyonun Faydaları
- Prostat kanseri ve testis kanseri riskini azaltır.
- Saldırganlık, idrar püskürtme, kaçma gibi davranış sorunlarını azaltır.
- Evcil hayvanınızın ömrünü uzatabilir.
Kastrasyon Neleri Önler?
- Saldırganlık
- İşaretleme davranışı (idrar püskürtme)
- Kaçma eğilimi
Kastrasyon Tedavisi Nasıl Yapılır?
Kastrasyon genel anestezi altında gerçekleştirilen bir cerrahi işlemdir. İşlem yaklaşık olarak 15-30 dakika sürer. Veteriner hekiminiz, evcil hayvanınızın sağlık durumuna ve yaşına göre en uygun cerrahi yöntemi seçecektir.
Kastrasyon Sonrası Bakım
- Evcil hayvanınız aynı gün içerisinde normal yaşamına dönebilir.
- Yakalık bandaj sargı vb. ürünleri kullanmasına gerek olmadan taburcu edilir.
- Yara bölgesinin temiz ve kuru tutulması önemlidir. Veteriner hekiminizin önerdiği şekilde dikiş alma ve kontrol randevularına uymanız gerekir.
Kastrasyon Hakkında Merak Ettikleriniz
- Kısırlaştırmanın evcil hayvanınızın kilosunu etkilediği doğrudur. Ancak bu, düzenli egzersiz ve doğru beslenme ile kontrol edilebilir.
- Kısırlaştırmanın evcil hayvanınızın kişiliğini değiştirmeyeceği kanıtlanmıştır. Bazı davranışlarda olumlu yönde değişiklik görülebilir.
- Kısırlaştırma, hayvan hakları ve refahı için çok önemlidir. Sokak hayvanı popülasyonunun kontrol altına alınmasına yardımcı olur.
Westvet Hayvan Hastanesi olarak, erkek kedi ve köpeklerinizin kısırlaştırma ihtiyaçları için yanınızdayız. Tecrübeli veteriner hekimlerimiz ve modern donanımımız ile evcil hayvanınızın konforunu ve sağlığını ön planda tutarak bu işlemi gerçekleştiriyoruz.
Daha detaylı bilgi veya randevu almak için bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
Lütfen unutmayın: Bu bilgiler sadece genel bilgi amaçlıdır ve asla veteriner hekiminize danışmanın yerine geçmez. Evcil hayvanınızın özel durumu hakkında detaylı bilgi ve tedavi seçenekleri için mutlaka veteriner hekiminize başvurun.